Осем доброволки се организираха във Фейсбук групата ЗаДоброто срещу #bgcovod-19. Миналата седмица

...
Осем доброволки се организираха във Фейсбук групата ЗаДоброто срещу #bgcovod-19. Миналата седмица
Коментари Харесай

Осем доброволки действат по-ударно от Националния щаб

Осем доброволки се организираха във Facebook групата  ЗаДоброто против # bgcovod -19. Миналата седмица откриха дарителска сметка, с цел да обезпечават и доставят лечебни заведения и обществени домове с защитни средства. Само за последните два дни са съумели да намерят от онлайн магазините и от шивашки компании да доставят посредством куриерските компании хиляди защитни маски в над 25 лечебни заведения в страната. В листата на чакащите са още 30. Освен маски дамите са намерили предпазни дрехи, дезифенктанти, калцуни, назални катетри и също ги разпращат. На процедура от предходната седмица работят непрекъснато по търсене на нужните консумативи, разпределянето им и изпращането им посредством куриерите. 

Създатели на групата са ЗаДоброто и фондация " Бикоуз ". Проектът за ЗаДоброто съществува от предходната година, с помощта на Кремена Кунева. С дарения и доброволчески труд тогава направиха ремонт на две отделения в софийската Педиатрия. Започнаха и ремонт в инфекциозната клиника на една пловдивска болница, само че поради епидемията ремонтът е спрян. Повечето от осемте доброволки, които са отдадени непрекъснато на идеята да оказват помощ на лечебните заведения, имат и дребни деца. 

В акцията са включени даже огромни лечебни заведения, за които се предполагаше, че не би трябвало да имат проблем с защитните средства, но се оказа илюзия - " Св.Марина " във Варна, " Пирогов ", УМБАЛ - Бургас. До момента 56 лечебни заведения са потърсили подпомагане от акцията.

Започват и основаването на цифрова платформа с опция за мобилно приложение. Чрез тях лечебните заведения ще могат в действително време да изпращат съответна информация от какво имат потребност и да актуализират поръчките си, в случай че националният щаб към този момент ги е снабдил с нужното. 
#ЗАДОБРОТО против COVID-19 в България
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР